Image Alt

Destinations

Traseul Memorial WF

Traseul este denumit dupa pionierul alpinismului transilvanean Wild Ferenc si este localizat in Suhardul Mic (1345m), langa lacul Rosu, in Cheile Bicazului.
Traseul a fost proiectat si executat in totalitate de Echipa Salvamont „Dancurás” din Gheorgheni.
Încă de la intrare se începe susținut cu o urcare verticală de 2-3m. Aceasta este urmată de o brână cu înclinație mai mică și apoi prima secțiune verticală, lungă de vreo 40-50m, care duce pe o mică creastă.
A doua zona verticală a traseului duce la un pod suspendat. Această secțiune conține și ceea ce am putea numi „pasul traseului” care este un fel de urcare pe verticală, doar la aderență și cablu. E o chestie de 2-3m, dar pentru că se întâmplă la înălțime și pe o verticală clară, îți solicită puțin atenția. Și traversarea podului in sine, lung de vreo 5-7m este o senzație.
Puntea suspendata de aproximativ 15 metri, din partea superioara a traseului, ofera vizitatorilor o priveliste minunata asupra lacului Rosu.
Din acest punct mai urmează o ultimă urcare cu înclinație mai mică și lungă de vreo 20m, care duce pe vârf.

Descriere

Locatie: în inima Rezervatiei Naturale Cheile Sugaului – Munticelu, localitatea Bicaz Chei (judetul Neamt).

Plecare: CABANA ECOLOG alt. 715m (5min din DN12c Gheorgheni/HR-Bicaz/NT)

Sosire: VARFUL TURNULUI MARE alt.1000m

Lungimea totală a traseului de via ferrata este de 600 de metri, dus-întors, incluzând aproximativ 400 de metri de secțiune totală de mică dificultate și o secțiune totală de aproximativ 200 de metri de dificultate medie. Peretele de stâncă are o înălțime de circa 170 de metri, cu plecare de la cota 730 m și sosire în punctul culminant la cota 900 m. Pe toată lungimea sa există un cablu de oțel fixat în stâncă, de care se prind sistemele de siguranță, iar acolo unde traseul permite, există trepte metalice pentru o ascensiune mai ușoară.

Grade de dificultate

Traseu-1 principal, C/D (mediu/dificil), cu mentiunea ca pasajele D sunt scurte, iar prizele artificiale pentru picioare sunt dese pe aceste portiuni.

Traseul-2 (primul perete): C.

Traseul-3 (al doilea perete): C/D, cu mentiunea ca pasajele D sunt scurte.

Traseele-4 A/B (usor).

Traseele-5 A/B (usor).

Ce se mai poate vizita in apropiere

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed. Eiusmod tempor. incididu nt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim.

Sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed. Eiusmod tempor. incididu nt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.